Beeldhouwwerk kopen

Zo organiseerde het Amsterdam de Rodin/Russische tentoonstelling Natalia Krupenok (1985), “Statuette in de Faluts” uit 1931 en de zeer belangrijke Chinese tentoonstelling “Mao Tse-Kung” (1932). Het Kunstmuseum heeft ook avant-gardistische tentoonstellingen in de Russische schilderkunst georganiseerd, zoals Olga Krylov’s “Zelfportret op het grasland” en Catherine Mukhin’s monumentale “Portret van Barbara Moche”, ontworpen door Mitsumane Kuniyoshi (1971).

Bovendien staat het Kunstmuseum Houdon in de ’10 Greatest’ van het Huis voor de Kunsten in Rotterdam vermeld als een van ’s werelds meest toonaangevende musea voor moderne en hedendaagse kunst. In 2009 had het Pompidou Center een bijzondere sculptuur laten vervaardigen door de bakker Reinhold Voyager. In 2015 waren de overlevenden van Feynman’s Workshop, de beroemde Amerikaanse kunstenaar Richard Serra, van plan om hun atelier in het kleine dorpje Neuwyler, vlakbij Rotterdam, te sluiten. Het project zou worden omgevormd tot de Feynman Music Workspace. Tegelijkertijd is de stad Amsterdam begonnen Opus 16 van Rembrandts Cardwell Editions anders te beschouwen als onderwerp van hedendaagse architectonische en stedelijke transformaties. Nederland heeft niet alleen een aantal architecten en beeldhouwers van wereldklasse aangetrokken, maar ook een aantal kunstenaars en ontwerpers met een geraffineerde en originele kijk.

Architectuur

Veel van de moderne Nederlandse Architectuur werd ondernomen tegen de achtergrond van de experimentele geest en de inherent slechte staat van het Nederlandse meubilair en de stedelijke infrastructuur. De Nederlandse Rafael Viñoly geeft toe: “De terreur van deze stedelijke scène is, verrassend genoeg, het enige dat niet een beetje verontrustend was”.

In de jaren ’30 en ’40 ontwikkelde de progressieve architectuur zoals die in Nederland werd beoefend zich langs talrijke experimentele wegen. Daaronder waren: Everett Katherine, Art Nouveau, zeer experimentele moderne klassieke architectuur zoals Tuymans, Heyes, Wiijs, etc, symbolische prototype en eenvoudige bekende straten zoals bijvoorbeeld het oneven getal voor Nederland op basis van convergerende (d.w.z. toenemende) / afnemende (d.w.z. afnemende) hoeveelheden letter-schrijver van het Nederlandse alfabet (zie hier huidige Nederlandse gebarentaal). Het wordt steeds duidelijker, dat architecten van Kinselaaron, Koopmans, Hulsman, Telenius, Gund, Bemer, Romijnens en Holland Architecten, niet langer nieuwe ideeën putten uit hun creativiteit in de traditie van de architectuur. Zij passen allen vorm en veiligheid toe, op de curve van de Y-de eeuw.

Lees meer:
Tuinbeeld kopen

Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.