Blauw pak

Als je besloten hebt om je blauwpak te laten maken, overweeg dan om het zelf te maken.

Om te beginnen moet u eens goed rondkijken in de kleermakerij, in de Clunystraat, vlak bij het huis van de oude grootmoeder, waar op weekdagen in een kleine winkel blauwe pakken en hemden op maat worden gemaakt. Op weekdagen passeren veel mensen de kleermakerij op weg naar een andere stad. Sommigen passen hun garderobe aan of hebben kleine zaken te doen; de rest van de tijd blijft de winkel zoals hij is.

Op vrijdag en zaterdag vind je de kleermakers op garderobes, ik heb hen soms geholpen en geconstateerd dat de kleding niet aan de maat was. Wat ze doen is vooral aanpassingen maken aan kleding die te groot is, voornamelijk pakken, misschien een jasje of twee. Als je een blauw pak laat maken moet je na 6 uur stipt naar binnen gaan.

Op vrijdag- en zaterdagavond zijn de huizen van de kledingverkopers schemerig en waarschijnlijk wat donkerder. Sommige winkels zijn slechts etalages en u kunt problemen hebben om de juiste maten te vinden. Op vrijdagavond zit er meestal een meter bij het raam, die rustig maar ongetwijfeld zeer snel werkt.

Je moet een meetlint of twee meenemen, en zoals ik heb gezien bij het aanpassen van te grote kleding, wat pijnlijk vlees, maar dat is een investering, want je zult het vaak doen. Ga voor de kleermaker staan, met de taille precies op armlengte, of meet gewoon jezelf, ga voor een volle ronde tafel staan (sterren en tralies stijl) met de armen lang genoeg dat beide armen binnen de helft van de breedte van de tafel zijn. Zonder ophouden.

Zorg ervoor dat u zich op uw gemak voelt met de kleding van uw familielid. Steek uw handen in uw hemd, schouder binnen, borst buiten. Meet vanaf de achterkant van het jasje de lage taille van het jasje. Dit moet net de bovenkant van de voorkant van uw overhemd raken. Meet op de borst de bovenkant van je torso, dat is op de punt van je buik. De maat moet worden genomen op het volste punt van je middel.

Bij het opmeten van de jas is een goede regel te beginnen bij de bovenkant van de schouder, dat is net onder uw hals en verder te gaan naar de bovenkant van uw hoofd tot de schouder, dat is het benige deel van de schedel. Dat is het buitenste deel van je buste. Dat is het volste deel van uw buste, daar is ze het breedst.

Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.