Pizzeria Zeeland

Pizza’s zijn een met kaas bereide maaltijd en in bijna elke pizza is tomaat een veel voorkomend en traditioneel ingrediënt. Hoewel er nog veel andere ingrediënten in pizza’s kunnen worden verwerkt, worden hier de meest gebruikelijke genoemd.

tomatensaus: tomatensaus is de meest voorkomende en bestaat uit bataat, knoflook, boter, bruine suiker, zout en azijn.

tomatenvlees: het tomatenvlees van de pruimtomaat is dik en zoet en kan op verschillende manieren worden bereid, bijv. met roomkaas of met mozzarella.

verse tomaten: verse tomaten worden meestal geserveerd als broodbeleg of soms in plakjes op een boterham als vervanger van mayonaise.

Kaas: kaas is een typisch ingrediënt van pizza’s. Samen met de tomatensaus en de olijven is kaas een goed uitgangspunt voor de smaken. Magere mozzarella kaas wordt aanbevolen voor de verse tomaten. Gemalen en extra vaste kazen zijn ook verkrijgbaar.

Voedsel dat goed samengaat met pizza

U kunt pizza’s in verschillende klassen onderbrengen naar gelang van de verschillende spijzen die ermee worden gegeten.

Vleespizza’s: deze zijn gemaakt van vlees met korst en ook een maaltijd met saus. Ze worden het best geserveerd met spek of worst.

Vegetarische pizza’s: deze zijn gemaakt van groenten of salades en zijn technisch gezien ook een maaltijd met saus. Hoewel ze meestal niet met vlees worden bereid, kunnen ze wel bij vegetarische pizza’s worden geserveerd.

Koolhydraten: de pizza’s bestaan uit koolhydraten van tuinbonen en peulvruchten. Ham en ananas zijn de meest voorkomende koolhydraten. Ook de korst wordt gevormd van volkorenmeel.

Sauzen en specerijen

Basis: de meest gebruikelijke saus die bij een pizza wordt geserveerd is een tomatensaus. Tomatensaus wordt bereid uit boter, bier, tomaten en kazen.

Lees meer:
Italiaans restaurant in Zeeland
Uit eten in Goes

Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.