Wijn proefpakket

De eerste cursus wijnproeven moet gaan over de geschiedenis van wijn en de juiste etiquette bij het proeven van wijn. Dit zal u op het pad zetten om een wijnproever te worden.

Wijn proeven 101

Je moet minstens twee uur voor de proeverij aanwezig zijn, want het is beter om opgewacht te worden dan iets te proeven dat te snel gekookt of gemaakt is. Meestal is het beter om bij een wijnproeverij te zijn waar je rond kunt kijken en met andere wijnproevers kunt praten.

De meeste mensen die niet weten wat wijnproeven is, zullen denken dat je alleen proeft voor het esthetische genot. Je proeft echter echt om meer te leren over wijn en hoe hij smaakt. Om wijnen te kunnen proeven, moet je leren hoe je over wijn moet denken en hoe het wordt geproduceerd. Dit zal niet gemakkelijk zijn als je niet bent blootgesteld aan wijnproeven.

U bent wellicht gefascineerd door het proces van wijnmaken, wat de eerste stap is om wijnproever te worden. Het wijnmaken zelf is zeer interessant en er valt veel over te leren. Wijnproeven is heel interessant omdat je wijn proeft voor jezelf en niet alleen wat er op het oog goed uitziet. In feite is het deze transparantie die je in staat stelt om de volle omvang van de smaak van een wijn te proeven.

De beste manier om wijn te eten is om het met voedsel te drinken. Dit gaat echter ten koste van calorie├źn, want de calorie├źn die door de wijn worden toegevoegd, maken de voedselinname zwaar. Wijn heeft ook de eigenschap iemand te beschermen tegen het ontwikkelen van bepaalde soorten kanker. Een studie uitgevoerd aan de Australische Curtin University toonde aan dat nadat mensen wijn hadden gedronken er een vermindering was van het optreden van kanker. Wijn heeft ook een hoog gehalte aan antioxidanten, peroxiden genaamd, die helpen bij het elimineren van carcinogenen in het lichaam.

Water wordt algemeen beschouwd als een saaie drank na de maaltijd. Wijn kan echter ook zonder water worden gedronken. Suiker of dieetdrank kan in de wijn worden gemengd. Dit neutraliseert de pH-waarde in het lichaam en neemt het ongemak weg dat men voelt na een groot glas water.

Lees meer:
Vinoloog

Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.